Let the pictures do the talking…

  • 12.
  • 15.
  • 5. Ketupat ni kegemaran sy k...
  • 2.
  • Prewed0155
  • putrajaya-249
  • 1.

Latest

Iceberg Carlsberg Spielberg

Seorang Pelancong Cina masuk kedalam sebuah bar di Hawaii dan dia amat terperanjat kerana didalamnya terdapat Steven Spielberg! Pengarah filem yang ternama. Sedang dia enak menikmati minumannya tiba-tiba beliau melihat pengarah filem tersebut meluru kepadanya dan melepaskan sebiji penumbuk.

Setelah bangun dari duduknya, beliau menjerit “Apa pasal engkau tumbuk aku ni?”

Pengarah filem tersebut berkata,” Itu sebagai balasan di atas pengeboman Pearl Harbor, datuk aku mati pada masa tu”.

Cina tersebut membantah. “Aku bangsa Cina laa bodoh! apa kena mengena dengan Jepun pulak?” Pengarah filem tadi membalas “Aaah..! Jepun, Cina, Burma, Vietnam, korang semua sama aje!”

Keadaan kembali reda selepas itu. Setelah memesan sebotol beer lagi, Lelaki Cina tadi terus meluru kepada Pengarah filem dan memberi satu tumbukan yang padu.

“Apa pasal kau tumbuk aku pulak ni?” balas sang pengarah filem.

“Itu sebagai balasan kerana menenggelamkan Titanic, moyang aku ada dalam kapal tu dan mati” balas Cina tadi.

“Hey budak! Titanic tenggelam pasal Iceberg laa bodoh..!” jerit sang pengarah lagi.

“Aaahh! Iceberg, Carlsberg, Spielberg… korang semua sama aje…!”

Hijau Daun

Kami Dari kumpulan Hijjau Dawunnn

1.


Read the rest of this page »

Bukit Tabur in Other Dimension

 

 

1. Bukit Tabur The Movie

 
Read the rest of this page »

Tahukah anda?

tahukah anda 1

IE9… Beta version released

hurmm impressive . Laju…dah setanding ngan firefox & chrome

interface wise mcm chrome. content area lebih luas.. ala-ala chrome

address bar mcm chrome jgk.. address bar cum search bar…

more review here:  http://www.engadget.com/2010/09/15/internet-explorer-9-beta-review/

kalau rase2 nak cube bleh dl kat sini : http://windows.microsoft.com/en-US/internet-explorer/download/ie-9/worldwide

tahukah anda 2

Maher Zain jd duta Proton …tahniah Maher

nantikan konsert Maher di Shah Alam ..

yeahhh… suka lagu2x Maher Zain

suka juga proton persona

😉

Sekitar hari raya aidilfitri

Ni cara org kg sambut hari raya aidilfitri k.

simple jer…

ari last puasa

wat lemang…

ketupat ..

rendang…

men mercun.. bom!!!!!

hari raya mkn kueh mueh..

gi masjid.. sembahyang raya..

blk.. gi kubur…

pastu layan tetamu…

cerita bergambar seperti di bawah k

layannzzz

1. Penyediaan buluh lemang...


Read the rest of this page »

Anda boring? Try this…

tgh boring ke?

buat korang yang tade keje

boleh laa test korang nyer typing speed yer…

bhs melayu pun ade… inggeris pun ade..

ni markah aku…

kalau terer potong la markah aku yer… hehe

45 words

Typing Test

50 perkataan

Speed test

Next Project: Twin Exhaust

1.

2.

Pre-wedding Mida & Shakir

1.


Read the rest of this page »

Ramadan…

وَبَلِّغْنَا رَمَضَان

“Sampaikanlah aku ke Ramadan…”
Ramadan…
bulan taubat,
bulan menginsafi,
bulan membersih dan mensuci, rohani, jasmani dan juga diri,
bulan mengabdikan diri pada ilahi
Ya Allah berilah
kesihatan,
kesabaran,
kekuatan,
kerajinan,
dalam mengerjakan ibadah kepadaMu.
sedarkanlah aku,
kejutkanlah aku,
jemputlah aku,
tabahkanlah aku,
untuk beribadah kepadamu.
terimahlah
taubatku,
amalku,
doaku,
masukkan aku ke syurgamu,
lindungi aku dari nerakamu
redhalah aku sbg hambamu.

Aminnn….~~~

Hiking Bukit Tabur, Taman Melawati

Bukit Tabur terletak di Taman Melawati, dkt jer ngan KL

masa diambil tuk mendaki lebih kurang 2 jam ++ turun laju sket.

ketinggian bukit lebih kurang 1000 m.

atas bukit ni terdapat kwsn batu Quartz & pepohon yg unik

sesape nak layan rock climbing tu bleh la dtg ni…

mmg challenging tp experince die mmg besshh🙂

checkout some of the photos of my Bukit Tabur hiking experience

enjoice~!!

1.


Read the rest of this page »

%d bloggers like this: