Let the pictures do the talking…

Hiking Bukit Tabur, Taman Melawati

Bukit Tabur terletak di Taman Melawati, dkt jer ngan KL

masa diambil tuk mendaki lebih kurang 2 jam ++ turun laju sket.

ketinggian bukit lebih kurang 1000 m.

atas bukit ni terdapat kwsn batu Quartz & pepohon yg unik

sesape nak layan rock climbing tu bleh la dtg ni…

mmg challenging tp experince die mmg besshh 🙂

checkout some of the photos of my Bukit Tabur hiking experience

enjoice~!!

1.



2. Kanan bley nampak KL

3. Kiri Klang Gate nyer Dam

4.

5. Pepohon yg unik

6. dkt ngan akar lg daa bercabang2x

7.

8. ni la rupe empangan Klang Gate

9. Indahnya ciptaan tuhan..

10. Byk puncak Bkt Tabur ni

11. pokok pun ade uban bile daa tua

12. huh... tgk blk rase scary jgk...

14. terkangkang koyak jgk laa ...

15. Curam beb.....

16.

17.

18. ada certain tempat yg susah....

19.

20.

21. ade rumput carpet menyelimuti tanah .. sejuk kot.

Advertisements

16 responses

  1. T.E.Y.N.T.A

    sangat canteque!

    August 4, 2010 at 10:19 am

    • FT

      TQ~~
      🙂

      August 4, 2010 at 1:57 pm

  2. faeiz…….. i fall in love……. with all the photos….. sgt cantik wei….

    August 4, 2010 at 11:34 am

    • FT

      siap jth cinta lg
      hehhee
      😉

      August 4, 2010 at 1:55 pm

  3. nora azua

    faeiz!!!! bestnye!!!!!
    tapi tak bahaye ke??takde tali ke ape2?? tak takot jatuh ke??tapi mmg thrilllll la! bestnye! nak gi nak gi!

    **suke gambar no.9 :p

    August 4, 2010 at 12:44 pm

    • FT

      nape ske no 9
      hahhaha

      August 4, 2010 at 1:53 pm

  4. nora azua

    ntah…suke la :p

    August 6, 2010 at 4:20 pm

  5. weh nampak mcm susah je nak daki bukit ni.. tapi kalau kat taman melawati rasa mcm sepatutnya senang. ehehehe… aneh la.

    tapi aku ada rasa tringin nak pi cuma aku imagine mcm tempat tu mesti ramai org seperti aku baca kat satu blog pasal bukit apa di semenyeh tu, broga ke hape nama dia. huhu..

    August 17, 2010 at 2:11 pm

    • FT

      Aah susah sket trek kat bukit ni. tempat ni lain sket dr broga tu syed.
      broga sume org leh panjat. tp yg ni mencabar sket. sbb kene panjat batu2 tu
      dekat2 90 degree gak & kene gune kaki ngan tangan skali.
      mencabaarrr.. jom la pegi lps rase plak hehe

      August 18, 2010 at 2:02 am

  6. nora azua

    wei, bile nak pegi ajak aku skali.nak ikuttt… :))

    August 22, 2010 at 2:46 pm

    • FT

      insya allah…
      lps raye kot nak gi lg…
      siap sedia ya. hehehe
      🙂

      August 23, 2010 at 6:22 am

  7. Wow! selalu je dgr pasal bukit ni, tak pernah tgk pon.
    lepas tgk all ur’ photoz sgt teruja! cantekkkk
    humm can nk naik je *mode berangan* hehe 😛

    thx 4 sharing 🙂

    November 28, 2010 at 5:03 pm

  8. FT

    u’re welcome.
    pegi laa cube.. mmg besh
    hooho 😉

    November 29, 2010 at 2:12 am

  9. et

    nice shots !! buat rasa nak pergi sana lagi 😀

    August 19, 2011 at 7:47 am

  10. cik manje

    bahaya tak kalau pegi berdua or bertiga?suaah x nk naik?mcm mencabar…

    April 17, 2013 at 3:20 am

    • FT

      Bole je 3 org pun.
      Cume kene hati2 laa support kwn2.
      Tempat mmg bes rugi kalau tak try. 😃

      April 17, 2013 at 5:58 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s