Hiking Bukit Tabur, Taman Melawati

Bukit Tabur terletak di Taman Melawati, dkt jer ngan KL

masa diambil tuk mendaki lebih kurang 2 jam ++ turun laju sket.

ketinggian bukit lebih kurang 1000 m.

atas bukit ni terdapat kwsn batu Quartz & pepohon yg unik

sesape nak layan rock climbing tu bleh la dtg ni…

mmg challenging tp experince die mmg besshh 🙂

checkout some of the photos of my Bukit Tabur hiking experience

enjoice~!!

1.


2. Kanan bley nampak KL

3. Kiri Klang Gate nyer Dam
4.
5. Pepohon yg unik
6. dkt ngan akar lg daa bercabang2x
7.
8. ni la rupe empangan Klang Gate
9. Indahnya ciptaan tuhan..
10. Byk puncak Bkt Tabur ni
11. pokok pun ade uban bile daa tua
12. huh... tgk blk rase scary jgk...
14. terkangkang koyak jgk laa ...
15. Curam beb.....
16.
17.
18. ada certain tempat yg susah....
19.
20.
21. ade rumput carpet menyelimuti tanah .. sejuk kot.

16 thoughts on “Hiking Bukit Tabur, Taman Melawati

  1. faeiz!!!! bestnye!!!!!
    tapi tak bahaye ke??takde tali ke ape2?? tak takot jatuh ke??tapi mmg thrilllll la! bestnye! nak gi nak gi!

    **suke gambar no.9 :p

  2. weh nampak mcm susah je nak daki bukit ni.. tapi kalau kat taman melawati rasa mcm sepatutnya senang. ehehehe… aneh la.

    tapi aku ada rasa tringin nak pi cuma aku imagine mcm tempat tu mesti ramai org seperti aku baca kat satu blog pasal bukit apa di semenyeh tu, broga ke hape nama dia. huhu..

    1. Aah susah sket trek kat bukit ni. tempat ni lain sket dr broga tu syed.
      broga sume org leh panjat. tp yg ni mencabar sket. sbb kene panjat batu2 tu
      dekat2 90 degree gak & kene gune kaki ngan tangan skali.
      mencabaarrr.. jom la pegi lps rase plak hehe

  3. Wow! selalu je dgr pasal bukit ni, tak pernah tgk pon.
    lepas tgk all ur’ photoz sgt teruja! cantekkkk
    humm can nk naik je *mode berangan* hehe 😛

    thx 4 sharing 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s