Let the pictures do the talking…

outdoor

Bukit Tabur in Other Dimension

 

 

1. Bukit Tabur The Movie

 
(more…)

Advertisements

Hiking Bukit Tabur, Taman Melawati

Bukit Tabur terletak di Taman Melawati, dkt jer ngan KL

masa diambil tuk mendaki lebih kurang 2 jam ++ turun laju sket.

ketinggian bukit lebih kurang 1000 m.

atas bukit ni terdapat kwsn batu Quartz & pepohon yg unik

sesape nak layan rock climbing tu bleh la dtg ni…

mmg challenging tp experince die mmg besshh ūüôā

checkout some of the photos of my Bukit Tabur hiking experience

enjoice~!!

1.


(more…)


Sg Lopo Hiking

24/07/2010…

hiking ke Sg. Lopo a.k.a. Sg. Lepoh

perjalanan mengambil mase dalam 1 jam 30 minit

trek die mendaki jgk ade jgk menurun

hati-hati ade tempat curam gak

so pakai la kasut dan pakaian yang sesuai

bawk la gula2x ke choki2x ke sbg bekal spjg jalan.

dan bawak nasi lemak mkn kat air terjun.

supaye tak lapar nanti.

penat jgk trekking + mandi air terjun mesti lapar

Thnx 4 viewing =)

2. pokok cakera alam..

3. pokok cakera alam dari jauh...

4. bungan kantan kan .. kalau tak silap..=)

5. ape minatang pun tatau name nye

6. tangga tuk mendaki.

7.

8.

9. byk ikan kat kolam die... mcm kat fish spa jer kdg2 terlanggar ikan =)

10. air die cam air laut plak kat dlm pic ni

11. enjoys giles mandis sinis

12. ramai btul manusia yg datang..

13. cantek juge la air terjun die...

14. tetiba ada rerama jinak plok hinggap

15. siput b**i

16.

17. antara geng yg hiking bersama

18. asimilasi bersama nature

19. sek bek la durian ni jauh ke tanah kalau ke kepla ni tak kenaya?

20.

21.

22.

23.

p/s:  kepada pengunjung yg ke Sg. Lepoh ni silalah jaga kebersihan janganlah rosakkan nature yg bersih ngan sampah sarap korang. Dah pandai bawk masuk bawa lah keluar. OK.

“Hargailah Sungai Kita”


Broga¬†Hill, Semenyih aka Bukit Lalang Hiking

 

1.

 

 

2.

 

 

3.

 

 

4.

 

 

5.

 

 

6.

 

 

7.

 

 

8.

 

 

9.

 

 

10.

 

 

11.

 

 

12.

 

 

13.